Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Άγαλμα του Μολέχ ή Μολώχ ( Moloch )* στο Μέγαρο του Βατικανού, στην είσοδο του Κολοσσαίου

 


*(μολώχ < αγγλική moloch < υστερολατινική Moloch < ελληνιστική κοινή Μολώχ (αντιδάνειο) < εβραϊκή מלך (mélekh)) απο wikipedia )

= = = = = = = = = = = = = =
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 06, Ιανουαρίου 2020
Η ΠΗΓΗ1 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟ SITE ΣΤΙΣ November 8, 2019
Η ΠΗΓΗ 2 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
= = = = = = = = = = = = = =
Το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο, είναι ένα Παγκόσμιο Κληρονομικό Έκθεμα και βρίσκεται στη λίστα των Νέων 7 Θαυμάτων του Κόσμου.
Είναι ο πιο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.
Και τώρα στη μεγάλη είσοδο του Κολοσσαίου, στέκεται ένα άγαλμα της Χαναναϊτικής θεότητας, η οποία συνδέεται ισχυρά με την ανθρωποθυσία παιδιών.
Το Κολοσσαίο, ήταν κάποτε το μέρος που έβλεπε χριστιανούς να ταΐζονται στα λιοντάρια, να σκοτώνονται από μονομάχους ή να τους ρίχνουν στην αρένα και να τους βάζουν φωτιά σα να είναι ανθρώπινες δάδες. Το Κολοσσαίο τώρα, προφανώς, ανέγειρε τον Μόλεχ ως θεότητά του.
Το δελτίο τύπου για το γιγάντιο άγαλμα του Μόλεχ (κάποιες φορές προφέρεται Μόλοχ), λέει.
«Μια ανακατασκευή της τρομερής θεότητας Μόλεχ, η οποία συνδέεται με τη Φοινικική και Καρθαγενική θρησκεία…. Θα εγκατασταθεί στην είσοδο του Κολοσσαίου για να καλωσορίζει τους επισκέπτες στο έκθεμα.
Καθώς ονομάστηκε «τέχνη», δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό το έκθεμα θα παραμείνει στο Κολοσσαίο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι οι οργανωτές, αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μια «τρομερή θεότητα».
Ο Μόλεχ, είναι συνδεδεμένος με την ανθρώπινη άμβλωση χιλιάδες χρόνια. Το όνομα Μόλεχ, πιστεύεται ότι προήλθε μαζί με το Φοινικικό mlk, το οποίο αναφέρεται σε έναν τύπο θυσίας για να επιβεβαιώσει ή να επικτίσει έναν όρκο. Μαζί με την τελετουργική πορνεία, αυτή η θεότητα, απαιτεί τον θάνατο μωρών για να ξεθυμώσει.
Η Βίβλος, προειδοποιούσε τους Ισραηλίτες επανειλημμένα, να μην έχουν σχέσεις με τον Μόλεχ. «Δεν πρέπει να προσφέρετε κανένα από τα παιδιά σας στον Μόλεχ και με αυτό τον τρόπο να βεβηλώσετε το όνομα του Θεού σας : Εγώ ειμί ο Κύριος (Λεβιτικός 18 : 21)».
Παρόλα αυτά ο Σολομώντας και άλλοι Βασιλείς, συνέχισαν να τιμούν ή να φοβούνται αυτή την απαίσια θεότητα και τα αγάλματά της εκθέτονταν επανειλημμένα σε «υψηλά μέρη» (1 Βασιλείς 12 : 31) ή σε μέρη που τακτικά επισκέπτονταν αρχαίοι τουρίστες.
Ο Μόλεχ, μόλις τοποθετήθηκε στο υψηλότερο και πλέον ταξιδεμένο μέρος στη Γη, το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο.
Το Βατικανό, έχει την ιδιοκτησία και εποπτεία του Κολοσσαίου και όλων των εκθεμάτων και λειτουργιών του. Όπως γράφει και το Breaking Israel News ….
«Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να γινόταν χωρίς την άμεση άδεια των υψηλότερων αρχών του Βατικανού. Το Κολοσσαίο της Ρώμης, είναι ιδιοκτησία του Βατικανού και πιο συγκεκριμένα της Επισκοπής της Ρώμης η οποία ονομάζεται επίσης Αγία Έδρα. Αν κάποιος θέλει να κάνει οτιδήποτε εκεί, πρέπει να πάρει άδειες από την Επισκοπή της Ρώμης. Αυτή η έκθεση που λέγεται «Καρχηδόνα : ο αθάνατος μύθος», δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθόλου, εκτός και αν δόθηκαν άδειες από τους υψηλά ιστάμενους.».
Το Βατικανό έχει την ιδιοκτησία και λειτουργεί το Κολοσσαίο από τον Μεσαίωνα ακόμα, όταν πήρε τον έλεγχο της εγκατάστασης από την οικογένεια Franpigani.
Ο Πάπας Πίος ο 10ος, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να φτιάξουν προσκύνημα στο «ιερό μέρος» και να μαζέψουν σκόνη από την αρένα. Ο Πάπας Βενέδικτος ο 14ος, το δήλωσε ως ιερό χώρο το 1749 (για να τιμήσει τους μάρτυρες που πέθαναν εκεί).
Η επιγραφή που μπήκε στον σταυρό του Κολοσσαίου και τοποθετήθηκε το 1783 από το Βατικανό λέει : «Το αμφιθέατρο, που κάποτε αφιερώθηκε σε θριάμβους, διασκεδάσεις και ασεβείς λατρείες παγανιστικών Θεών, τώρα αφιερώνεται στα δεινά των μαρτύρων που καθαρίστηκαν από ασεβείς δεισιδαιμονίες.».
= = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = =
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΗΓΗ 
https://estiadia1.blogspot.com/2021/01/to-agalma-tou-molech-i-moloch-sto-megaro-tou-batikanou-stin-eisodo-tou-kolossaiou.html?spref=fb&fbclid=IwAR1Az6IduJVjjRTXyVp9KO5qWQHFrJv0MjvakQl_RqiSgSDxiK83Xs8ErYs

Δεν υπάρχουν σχόλια